zemun.info
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.
Да нисте изгубили свој активациони e-mail?
Вести: 12.02.2009.
Poštovani korisnici, forum je oko tri meseca bio nedostupan. Uspeli smo da sacuvamo postove, i sada smo spremni za nove prepiske...

Странице: [1]
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  
Аутор Тема: Kako kada je sve ili zatvoreno ili prebaceno u Beograd  (Прочитано 874 пута)
Wendelin
Newbie
*
Поруке: 18

Franztaller Semliner zeitung am Voiwodina...

« послато: Јун 11, 2008, 09:55:12 »

Ili je zatvoreno, ili prebaceno u Beograd. Muzej, ne radi, renovira se duze nego Pentagon. Milenijumska kula. Zatvorena. Livnica Pantelic, zatvorena, inventar odnet. Magistrat, stranacke prostorije umesto Kulturnog centra, evangelisticka crkva, ne zna se je li diskoteka ili folklor, sinagoga je kafandura. Ostaje Kej, ostaju ulice Gardosa, kao i restorani, pokoja pivnica i kafici u starom delu Zemuna u koje se moze ootici, ali pod uslovom da se moze prici od parkiranih auta. Ostaju crkve, Nikolajevska, BDM, Bogorodicina, Svetotrojicna, dve kapele u parku. Naravno, zidine starog Zemuna su jos tu, iako su huligani, alkosi i narkomani podosta naceli stare zidine a neko ih je polio katranom ili crnom farbom. Pa ukoliko nesto ne uradimo, Zemun ce biti dobar samo za parkiranje kola, zanatske radnje, zgrade za stanovanje i kioske...
Сачувана

To je naša ledina, naša Vojvodina, jedna i jedina..
Sladjazemun
Administrator
Newbie
Поруке: 21

« Одговор #1 послато: Јун 12, 2008, 11:23:13 »

Slazem se, ali imamo temu za sta treba menjati, tj. sta bi moglo biti bolje... Ovde bi trebalo otkriti omiljeno mesto za izlazak, sedenje uz picance i razgovoranciju, piljenje u oblake (kada ih ima), a bilo bi lepo da znamo i zasto se bas tu nekoma dopada Намигивање
Сачувана
Wendelin
Newbie
*
Поруке: 18

Franztaller Semliner zeitung am Voiwodina...

« Одговор #2 послато: Јун 12, 2008, 09:54:47 »

Vazi. Slazem se, posto sam cesto primoran na "daj sta das", predlazem: Gardos, sve one vojvodjanske kafice, kao i restorane ne Keju, Veneciju i  kod mog prijatelja Dasica, "staru carinarnicu". Takodje u Prvomajskoj kafic Bali, a i Vagon sa kojeg je ekstra pogled na Dunav, Banat,  a vidi se i Srbija. Nije lose ni otici u "Cetverac" na Keju. Uopste, sve je OK, ali najevropskije, najVojvodjanskije, i najzemunskije mesto mi je pivnica Rak kod one Prljave Pijace.
Сачувана

To je naša ledina, naša Vojvodina, jedna i jedina..
donatus ras
Newbie
*
Поруке: 9

« Одговор #3 послато: Јун 14, 2008, 01:01:34 »

Ja predlazem "fest" u "pinkiju" tu su uvek bile najbolje svirke(grupe koje su tu przile postajale su kasnije slavne).Pa sad na leto kad na letnjoj pozornici na Gardosu krene letnji pozorisni festival bice sigurno dobrih koncerata i predstava amaterskih i profi pozorista.I stari dobri nacin:devojcicu za ruku ili zenu i decu pa blejaza od radeckog do juge(sa decom to bas ume da potraje).Za rekreativce i one od akcije roleri i bajsevi su ispravno potroseno vreme.I naravno cekamo da se otvori zemunska rivijera pa da se bucnemo.Za zaljubljene "vagon" u despota djurdja ili na gardosu basta sa najlepsim pogledom na svetu(to vazi i za one sto prvi put izlaze u Zemun).Za penzionere "central" i "dom vazduhoplovstva" stalno nesto organizuju.Ne bih vam preporucio"staru kapetaniju",ne zato sto je klopa losa ili sto imam nesto protiv vlasnika,nego zato sto necu da krkam u sali u kojem vencah se mlad(necu da bude da sam se ozenio u bircuzu i tacka).
Сачувана
T-REX N01
Newbie
*
Поруке: 8

« Одговор #4 послато: Август 05, 2009, 12:39:01 »

Ja predlazem "fest" u "pinkiju" tu su uvek bile najbolje svirke(grupe koje su tu przile postajale su kasnije slavne).Pa sad na leto kad na letnjoj pozornici na Gardosu krene letnji pozorisni festival bice sigurno dobrih koncerata i predstava amaterskih i profi pozorista.I stari dobri nacin:devojcicu za ruku ili zenu i decu pa blejaza od radeckog do juge(sa decom to bas ume da potraje).Za rekreativce i one od akcije roleri i bajsevi su ispravno potroseno vreme.I naravno cekamo da se otvori zemunska rivijera pa da se bucnemo.Za zaljubljene "vagon" u despota djurdja ili na gardosu basta sa najlepsim pogledom na svetu(to vazi i za one sto prvi put izlaze u Zemun).Za penzionere "central" i "dom vazduhoplovstva" stalno nesto organizuju.Ne bih vam preporucio"staru kapetaniju",ne zato sto je klopa losa ili sto imam nesto protiv vlasnika,nego zato sto necu da krkam u sali u kojem vencah se mlad(necu da bude da sam se ozenio u bircuzu i tacka).

AU al ga pogodi u centar mete ovo zadnje što si napisao apsolutno si u pravu
Сачувана
Странице: [1]
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  

Пребаци се на: